30 Ağustos 2010 Pazartesi

KARNIYARIK

Sevgili dostlar bugün menüde karnıyarık var ben ve ailem bu yemeği çok seviyoruz,tarifini herkes eminim biliyordur ama ben yine de kısadan yazayım:
Patlıcanlar istenilen miktarda kullanılabilir,önce patlıcanları hareli soyalım daha sonra birkaç saat tuzlu suda bekletelim,daha sonra beklettiğimiz patlıcanları bir güzel yıkayıp kuruluyalım,yağda kızartalım,ayrı bi tavada soğanı kavuralım üzerine kıymayı ilave edelim sonrasında salça ve domates de koyduktan sonra bir güzel pişirelim,bu malzemeler piştikten sonra ortasını yardığımız patlıcanların içine harcımızı dolduralım biraz da kaynar su ilave ettikten sonra fırına sürelim bi süre de fırında piştimi yemeğimiz hazırdır,afiyet olsun;)


1 yorum:

Unknown dedi ki...

Canikom bende çokkk severim elleri
ne sağlık.harika bir duygu sayfanda
hergün tarif görmek:))Bereketli if
tarlar kocaman öpüyorum.